10.nädal

  • Loe läbi Eric S. Raymondi Hacker-HOWTO ja kirjuta ajaveebi selle kohta arvustus.

Lugesin antud artikli eesti keeles läbi ja ausalt öeldes oli see viimase aja üks huvitavamaid lugemiskogemusi. Ma pakuks välja, et see võiks igale progejale olla mingil määral kohustuslikuks kirjanduseks.

Kõigepealt, selles dokumendis oli palju häid märkusi ja mõtteid välja toodud, mis tegid selle lugemise väga põnevaks ja seejuures on see kindlasti ka väga kasulik dokument, mis on kirjutatud lihtsas ja arusaadavas keeles. Antud dokumendis on iga etapp häkkeriks saamiseks ilusti välja toodud ja ära kirjeldatud. Seega arvan, et see on suurepärane juhis inimesele, kes tahab olla häkker, kuid ei tea täpselt kuidas selleks saada. Samuti kirjeldatakse dokumendis ka häkkeri põhioskuseid ning elustiili. Piisavalt oli ka viiteid erinevatele allikatele, õpetustele. Dokumendis seletati põhjalikult ka mõistete "häkker" ja "kräkker" erinevust ära. Kuigi, jah, minu arvates enamik inimesi ajab siiski need mõisted segamini ning häkkeri all mõeldakse enamasti hoopis kurjategijat vms, kuigi tegelikult see pole absoluutselt nii. Sai ka mainitud, et häkkerid on tegelikult väga targad inimesed, kel on oma missioon ning maailmavaade.
Kokkuvõttes jäi mul antud artikli lugemisest väga hea mulje. Kindlapeale soovitaks ka teistele IT valdkonna huvilistele see läbi lugeda ja analüüsida. Omale panin nii mõndagi kõrva taha:)


Allikas:
  • https://www.kakupesa.net/hacker/

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.nädal

9.nädal

13.nädal