The first web page

Mees nimega Tim Berners-Lee pani püsti maailma esimese veebilehe 6. augustil, 1991. Aastal 1989, töötas Tim arvutiteadlasena CERNis ning käis välja idee, et ühedada internet(server) HTTPga. Timi ülemus suhtus ideesse, aga küllaltki skeptiliselt, tuues välja, et idee on põnev, kuid ebamäärane, millega andis mõista, et sellest ei tule midagi head välja. Aastal 1990 ühines Tim inseneri Robert Cailliauga ning koos panid nad aluse World Wide Webile. 1990. aasta lõpus arendas Tim välja ka märgistuskeele HTMLi, veebilehe struktuuri sättimiseks. Seal hulgas lõi Tim ka esimese veebiserveri. Aastal 1991 oligi loodud juba ka esimene veebileht, mis põhines World Wide Webi protokollil.



Instagram

Instagram loodi Kevin Sytrom ja Mike Krieger poolt ning see tuli aastal 2010 välja. Instagram on platform, kus igaüks saab jagada teiste inimestega pilte ja videoid või niisama chattida, kuid pealmine märksõna on ikkagi visuaalne kommunikatsioon . Aastal 2012 ostis Facebook 1 miljadri dollari eest selle teenuse välja, mis andis võimaluse hakata neil seda oma enda platformi jõulisemalt integreerima. Aastast 2012 kogus Instagram väga lühikese ajaga hiigelpopulaarsuse üle kogu maailma.  




USB Type-C

USB Type-C on elektroonikaseadme ühenduspesa, mida saab seadmega ühendada mõlemat pidi. Näiliselt tundub, et milleks järjekordselt mingit uut tüüpi kaablit on vaja. Kuid tegelikult on sellel mitmeid eeliseid, võrreldes näiteks USB Type-B, millel on korrapäratu pesa. Type C on ainult ühes suuruses, seega teistest variantidest igati universaalsem. Samuti on ta "tegija" ka oma tehniliste omaduste poolest. Selle andmeedastuskiirus on kordades suurem kui USB 2.0 ja USB 3.0 ning samuti on ta parajalt võimekas, et näiteks 4K videoid edastada, ilma et mingeid tõrkeid esineks. 




Kasutatud pildid ja allikad:

https://i.insider.com/4e0b8f4dccd1d54255060000?width=1100&format=jpeg&auto=webp

https://www.history.com/news/the-worlds-first-web-site

https://www.pcmag.com/how-to/what-is-usb-c-an-explainer

https://cdn5.vectorstock.com/i/1000x1000/03/14/usb-type-c-vector-13250314.jpg

https://www.obtaineudaimonia.com/how-instagram-started

https://www.adweek.com/wp-content/uploads/files/news_article/instagram-new-logo-hed-2016.jpg


































Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.nädal

9.nädal

13.nädal